ThinKnx sitt brukergrensesnitt er meget fleksibelt og med tilnærmet uten begrensninger. En av våre ansatte har her valgt å vise hvordan han har løst det hjemme hos seg selv med hjelp av en ThinKnx Micro Z-Wave server. Eksemplene er vist via programmet som en bruker i Windows, men kan også brukes via Android- og Apple-enheter.
Som vist kan man ha opp til 20 kategorier på menyen på venstre side. Under disse kategoriene kan man igjen dele det opp med forskjellige sider, her vist med "Lys", "Varme", "Tilstede" og "Kamera".
På lyssiden er det valgt to knapper for sceneframkalling. Serveren sender da en sceneverdi til forhåndsdefinerte enheter og en får ønsket scene. Lysene blir slått av/på/dim via releer, universaldimmere og Z-Wave.
En kan visualisere lyskilder med enten lyspære, lysrør eller sparepære. De kan vises som av, på og dimmet. Selve kontrolleren ser slik ut:
Det er i tillegg laget en "Alt av/på" knapp for styring av lys og en "Hjemme/borte" knapp for styring av lys samt varme.
Varmesiden ser slik ut:
Her er det illustrert overvåkning av temperatur og fuktighet i skap montert på loftet. Det er også illustrert utetemperatur som en analog verdi. Stikkontakter styrt av rele eller Z-Wave er illustrert og kan styres.
Varmestyring på bad kan overstyres manuelt eller via chronotermostat. Viftestyringen er illustrert og kan styres. Her er ikonet laget kjapt og gale i Paint for å vise at man kan legge inn egne ikoner. Fuktighet bad er illustrert med rød LED og tekst. Temperatur i spisestue hentes ut fra Zennio Z41 og varmepumpen kontrolleres av en egen HVAC-kontroller. Det kan velges modus, setpunkt, av/på og viftehastighet:
På neste side er det valgt å visualisere på en enkel måte hvor det er noen tilstede.
På siste side er det vist hvordan en enkelt kan integrere et IP-kamera. I eksempelet er det brukt et billig kamera i fra en nettbutikk.
Bakgrunnen på de tre første sidene er kun et vanlig bilde som blir lagt som bakgrunn og ikonene blir lett plassert over etterpå.